x

Igrač ide "na hlađenje"

Brza reakcija Celte nakon što je Santi Mina osuđen na četiri godine zatvora

Celta iz Viga odmah je reagovala na kaznu koja je izrečena Santiju Mini zbog seksualnog zlostavljanja.

Mina je osuđen na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja iz ljeta 2017. godine u selu Mojacar na 90-ak kilometara od Almerije.

Iako je oslobođen optužbi za seksualni napad za koji je tužitelj tražio osam godina zatvora, osuđen je za seksualno zlostavljanje koje, između ostalog, uključuje i zabranu prilaska na 500 metara od žrtve u periodu od 12 godina i novčanu kaznu od 50.000 eura.

Njegov nekadašnji saigrač i današnji igrač Ibize David Goldar, koji je bio suučesnik, oslobođen je optužbi jer on je, za razliku od Santija, imao odobrenje žrtve za seksualni čin.


Mina je bivši mladi španski reprezentativac koji je optužen još u decembru 2019. godine, ali je igrao za Celtu sve do danas, a sada će "na hlađenje" budući da ga je Celta suspendovala.

U Vigu ističu kako su dužni poduzeti ovakvu mjeru protiv činjenica koje notorno narušavaju imidž kluba i izravno napadaju njegove vrijednosti. Santi će biti odstranjen od ekipe sve dok žalbe i eventualne promjene sudske odluke.


Treba imati na umu da je u trenutku nemilog događaja iz 2017. godine Mina bio igrač Valencije. Ove sezone je u dresu Celte odigrao 33 ligaške utakmice i postigao je sedam pogodaka uz tri asistencije.

Slijedi mu četverogodišnji boravak u zatvoru, iako ga se smatralo idolom i svojevremeno jednim od najvećih talenata španskog nogometa, a navijači Celte su ga naprosto obožavali uz Iaga Aspasa.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.