x

grad kao iz bajke

Budimpešta je idealan izbor za božićno i novogodišnje putovanje ove godine

I dok većina turista ide u mađarsku prijestolnicu tokom ljetnog perioda, ukoliko sačekate zimu kako biste posjetili Budimpeštu zaista ćete uživati u bajkovitim prizorima, prenosi Evoke.

Iako se ne bi moglo pretpostaviti, ali samo nekoliko svjetskih metropola slovi za romantičnije destinacije od Budimpešte.

Naime, ako ovaj evropski grad posjetite neposredno prije Božića, kada je inače prekriven snijegom i kada na ulicama možete posjetiti mnoge božićne sajmove, osjećat ćete se kao da se nalazite u nekoj od bajki Hansa Christiana Andersena.

Međutim, ako se želite smjestiti u luksuzne hotele to će vas poprilično koštati. Cijena smještaja u peštanskom hotelu od pet zvijezdica može kostati i preko 600 KM, a onaj s pogledom na Dunav može biti još skuplji.

Ako budete u prilici u skorijem vremenskom periodu pohoditi Budimpeštu, kupovina suvenira na božićnom sajmu koji se svake godine tradicionalno održava na trgu Vorosmarty je neophodan i najbolji način da osjetite praznični duh.

Također, u zimskom periodu u srcu Budimpešte svake godine biva postavljeno i najveće evropsko klizalište na otvorenom, pa je i to jedan od načina kako da se zabavite u mađarskom glavnom gradu.

Osim toga, Mađarska je poznata kao država s vrlo bogatom kulinarskom ponudom, posebno kada je riječ o slastičarstvu, pa ne biste trebali napustiti ovu državu bez da probate neke od njihovih vrhunskih torti.

S izuzetnom turističkom ponudom romantično putovanje u Budimpeštu je idealan božićni i novogodišnji izbor za ovu godinu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.