x

Budimpešta ove godine ima najbolji božićni sajam u Evropi!

Stranica European Best Destinations i ove je godine sprovela anketu u kojoj su putnici mogli glasati za najbolji božićni sajam u Evropi. Nakon što je Advent u Zagrebu tu titulu osvajao tri godine zaredom (2016, 2017. i 2018.), zbog pravila nije mogao učestvovati u ovogodišnjem poznatom takmičenju.

Više od 280.000 ljudi učestvovalo je u ovogodišnjoj anketi, a najviše glasova dobila je Budimpešta. Tačnije, božićni sajam kod Bazilike sv. Stjepana proglašen je najljepšim u Evropi.

Na božićnom sajmu ispred Bazilike sv. Stjepana pronaći ćete ukusne mađarske i međunarodne specijalitete i atrakcije poput klizališta koje okružuje prekrasno božićno drvce. Sajam je poznat i po spektakularnoj rasvjeti i projekcijama na fasadi Bazilike, a European Best Destinations piše da se radi o najvećem 3D light showu u Europi.

Osim titule najljepšeg, ovaj sajam u Budimpešti dobio je i titulu najboljeg eco-friendly božićnog sajma. Naime, na kućicama se koriste ekološki prihvatljive čaše i šolje te pribor za jelo, a ostaci se recikliraju. Sajam je otvoren do 1. januara 2020. pa ga još stignete posjetiti

Advent u Beču

Na drugom mjestu našao se Advent u Beču. Beč je već godinama najpoznatija, ali i jedna od najljepših božićnih destinacija gdje ćete s porodicom, prijateljima ili voljenom osobom uživati u prazničnoj čaroliji.

Božićni sajam mjesto je gastronomskog hedonizma gdje možete uživati u mirisima i okusima božićnih kolača, medenjaka, punča i kuhanog vina. Ove godine sajam je otvoren do 26. decembra.

Advent u Gdanjsku

Advent u Gdanjsku zauzeo je treće mjesto na ovogodišnjoj listi najljepših božićnih sajmova. Smješten u istorijskoj jezgri grada, božićni sajam izgleda kao mjesto iz bajke, a obožavaju ga i turisti i lokalno stanovištvo.

Izvanrednu atmosferu gdanjskog božićnog sajma uglavnom stvara jedinstveni pejzaž. Centar grada u decembru se pretvara u čudesno božićno selo gdje možete kupiti razne ukrase i suvenire te uživati u lokalnim delicijama.

Advent u Briselu i francuskom Montbeliardu zakružuju top 5 ovogodišnjih najljepših božićnih sajmova u Evropi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.