x

22 poena bh. košarkaša

Budućnost pala u Baru, Gordić nije mogao sam

Košarkaši Budućnosti poraženi su u 18. kolu ABA lige na gostovanju u Baru u crnogorskom derbiju od ekipe Mornara rezultatom 87:81.

Podgoričani bolje ulaze u meč. Imali su vodstvo sve do sredine igre u prvoj četvrtini, ali je na kraju prve dionice Mornar imao prednost od dva poena, 25:23.

Domaći košarkaši su kontrolisali rezultat tokom kompletne druge dionice. Imali su u dva navrata i devet poena prednosti, ali se Budućnost uspjela vratiti i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 48:48.

Mornar je konstantno vodio i tokom trećeg perioda. Međutim, Budućnost je konstantno bila blizu i nisu dopuštali da im domaći košarkaši pobjegnu na veću razliku. U posljednjih deset minuta igre ekipa iz Bara ulazi sa tri razlike, 65:62.

Međutim, u posljednjem periodu Mornar radi sjajan posao. Uspjeli su otići na dvocifrenu razliku na sredini ovog dijela igre, a sve što je Budućnost uspjela je da smanji zaostatak do kraja meča na konačnih minus šest.

Nemanja Vranješ je sa 19 poena predvodio Mornar u ovom meču, a na drugoj strani je fantastičan bio bh. košarkaš Nemanja Gordić sa 22 ubačena poena.

Mornar je ovom pobjedom učvrstio četvrto mjesto, dok je ekipi Budućnosti ugroženo prvo mjesto.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.