x

Bugatti ipak planira SUV?

Izgleda da se proizvođač hipersportskih automobila predomislio i da će dugo najavljivani drugi model u gami biti SUV/krosover vozilo.

Prvi čovjek Bugattija, Stefan Vinkelman, rekao je u intervjuu Blumbergu da kompanija na čijem je čelu planira da udvostruči svoju ekskluzivnu ponudu. Drugim riječima, za sada jedinom modelu - Chironu, u skoroj budućnosti trebalo bi da se pridruži još jedan.

Službenih potvrda o kakvom se tačno novitetu radi za sada nema, ali Vinkelman je rekao da će taj automobil imati četiri sjedišta i da će posjedovati "umjerene off-road sposobnosti". Ovakav šturi opis upućuje na SUV/korosver vozilo sa povišenim klirensom.

U Bugattiju vjeruju da potražnja za luksuznim superautomobilima i dalje raste, odnosno da je više nego dovoljno velika da opravda novu investiciju. Najbolji dokaz za to je činjenica da im njihova trenutna prodaja ide odlično. Cijenom nešto pristupačniji i praktičniji automobil sa povišenim odstojanjem od tla bi se vjerovatno prodavao još i bolje od Chirona.

Vinkelman je dodao i da električni pogonski sistemi još uvijek nisu odgovarajućih performansi za vozila poput Bugattijevih, kojima je, prema njegovim riječima, još uvijek potreban konvencionalni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem.

Sa druge strane, za Vinkelmana hibridni pogon ima znatno više smisla pa se može očekivati da će ovaj SUV/krosover dobiti upravo takvu vrstu pogonskog sistema.

Više detalja o drugom Bugattijevom modelu za sada nije poznato. U ovom proizvođaču trenutno rade na zatvaranju finansijske konstrukcije za ovaj novitet, a otvoreni su i za investitore sa strane čiji bi im novac pomogao u ovom projektu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.