x

KOŠTA 30.000 EURA

Bugatti predstavio električni automobil za djecu

Bugatti se povodom svog 100. rođendana vratio svojim korijenima te proizveo električni automobil namijenjen djeci.

Radi se o Bugattiju Type 35, slavnom trkaćem automobilu koji se u ovom slučaju naziva i Bugatti Baby, a dobio je i moderni preobražaj.

Bugatti Baby II ima električni pogon, modove vožnje za djecu i odrasle, a njegova cijena je 30.000 eura. Automobil je kreacija Bugatija i Junior Classicsa, a izložen je na Sajmu automobila u Ženevi.

Baby II odaje počast klasičnom trkaćem Bugattijevom automobilu, ima sličan dizajn karoserije, ali njegova veličina je zapravo jednaka tri četvrtine originalnog modela te posjeduje ram kreiran 3D printerom.

U unutrašnjosti oživljenog trkača je motor koji napajaju litij-jonske baterije. Automobil ima dva moda napajanja, dječiji mod koji ograničava brzinu na 20 km/h te mod za odrasle koji omogućava brzinu do 45 km/h. Oni kojima je to malo mogu odabrati opcionu nadogradnju koja otključava Speed Key, odnosno povećava snagu na 10 kW.

Baby II je dostupan u tradicionalnoj plavoj boji, ali i u drugim bojama. Ima osmokrake aluminijske naplatke, a kompanija će proizvodnju započeti ove jeseni. Bit će proizvedeno svega 500 primjeraka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.