x

Bujna kosa – moguće je uz ova tri trika

Volumen kose teško je postići, a naročito je teško onim damama koje imaju prirodno tanku i ravnu kosu. Među njima ste? Ne brinite jer imamo ideju kako biste to mogle da “popravite”.

Beauty trikovi koje mnoge poznate ljepotice koriste i stoje iza njih postali su viralni, pa i mi možemo svakodnevno da ih koristimo. Kada je riječ o beauty rutini, nema greške. Možete usvojiti sve što će poboljšati vaš izgled i učiniti da se osjećate ljepše, zdravije ili što će u vaš život unijeti neke sitne promjene.

Zato, sve vi koje imate tanku kosu, ne očajavajte. Postoje trikovi koji uspijevaju na baš svakom tipu kose. Zašto ih ne biste isprobali?

Trik prije spavanja

Pronađite dobar sprej za teksturu vlasi i isprskajte kosu prije spavanja. Rukama lagano “izgnječite” kosu a zatim je podignite na vrh glave u labavu, neobaveznu punđu. Kad se probudite i raspustite kosu imaćete prirodne talase i željeni volumen.

Prebacite kosu

Ovaj jednostavni trik pali svaki put! Jednostavno prebacite razdjeljak na drugu stranu. Kosa se uvijek razdvoji na onoj strani na kojoj stalno nosite razdjeljak, pa će prebacivanje na drugu stranu donijeti neočekivan volumen.

“Napumpajte” je

Čak i kosa spremna za pranje u trenutku može da postane zanosni slap prekrasnih lokni. Kosu pri tjemenu isprskajte suhim šamponom ili baby puderom, umasirajte prah prstima, a zatim dobro raščešljajte i stilizujte. Bićete oduševljene rezultatom.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.