x

RAMAZANSKI RECEPTI

Burek od sjeckanog pilećeg filea

Zakuhati tijesto, pokriti ga krpom

Sastojci tijesto: 700g brašna, 550 ml vode 2 male kašikice soli.

Nadjev: 700 grama pilećeg filea, 2 glavice crvenog luka, 5 kašika ulja, so i biber.

Poljev: 1dl vode,1 kašika maslaca.

Priprema:

1. Zakuhati tijesto, pokriti ga krpom. Za nadjev pomiješati isjeckan pileći file i crveni luk, dodati ulje. Soli i bibera dodati po želji.

2. Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki malo rastanjiti oklagijom i pouljiti. Takve jufke neka odstoje desetak minuta da “otpuste”.Upaliti rernu na 250 stepeni.

3. Jufku razvući preko stola što tanje i filovati je pripremljenim nadjevom.

4. Pitu motati u male zvrkove.

5. Zvrkove slagati u pleh. Svaki zvrk nauljiti i odozgo. Burek ubacimo u vrelu rernu. Nakon deset minuta smanjimo temperaturu na 220 i ispečemo ga do kraja.

6. Pečen burek polijemo već pripremljenim poljevom, najbolje kašiku po kašiku i potušimo ga s aluminijskom folijom i krpom ili tepsijom.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.