x

Cameron Diaz godinama izgleda isto, a ovo su njene tajne ljepote…

Kada se spomene glumica Cameron Diaz niko ne obraća pažnju na njene godine već na njen divan izgled. Kao autorica dvije knjige o ljepoti – “The Body Book” i “The Longevity Book” ona se sigurno dobro razumije u beauty rutine.

Kada su u pitanju savjeti za lepotu nije čudo što je glumica Gwyneth Paltrow Diazovu nazvala svojom “beauty mentoricom”.

Prema navodima iz knjige “The Body Book”, Cameron je zaista morala da se potrudi da stekne neke navike u održavanju ljepote.

“Imala sam užasno lošu kožu. Bilo me je sramota, i radila sam sve što sam mogla kako bi se to promijenilo. Najčešće sam nedostatke prikrivala šminkom”, kazala je lijepa glumica.

Srećom, shvatila je šta treba da radi – i srećom za sve nas, Gwyneth nije jedina koja zna njene tajne. Pred vama je nekoliko glumičinih savjeta.

#1 Umjesto rumenila koristi ruž

U videu u kom se pojavljuje sa svojim dugogodišnjim šminkerom Guccijem Westmanom, Cameron kaže da ona i Westman “imaju različita mišljenja o upotrebi rumenila”. Što je i dokazala. Kada je Westman našminkao, glumica je gledajući se u ogledalu počela prstom da razmazuje višak ruža po obrazima.

“Uzgred, to se uvijek događa”, rekla je dok je šminker dodao: “Da, ona to uvijek radi!”

#2 Prestala je da puši

Iako je nekada bila strastveni pušač, Cameron je danas protih tog poroka. U svojoj knjizi “The Longevity Book” kaže da je prestanak pušenja jedina stvar koju je trebalo da uradi i ranije.

“Da imam vremensku mašinu i da mogu da se vratim u taj period svog života, nikada ne bih zapalila prvu cigaretu”, piše ona.

U razgovoru za InStyle je dala savjet svim pušačima: “Odustanite od pušenja što prije jer je bitan svaki minut.”

#3 Ne plaši se starenja

Ona ne samo da izgleda mladoliko, već se mnogo ni ne potresa zbog starenja. U knjizi “The Body Book” ona ističe: “Mnogi od nas se plaše da ostare – jer će biti manje pokretni, imaće manje energije i neće biti onakvi kakvi su sada. Ali na starenje gledam ovako: starenje je blagoslov i privilegija, i ako postavite temelje zdravog života u svojim mlađim godinama, starije doba će vam biti nešto najbolje u životu. Poenta koju ja ističem nije u održavanju mladolikog izgleda. Ne radi se o ljepoti i estetici naših tijela, želim da se osjećate mladima, želim da se osjećate snažno. Mogu iskreno da vam kažem da se sada osjećam bolje, snažnije i sposobnije nego kada sam imala dvadeset godina , jer sam se u posljednjih petnaest godina brinula o sebi bolje nego što sam to radila u prvih dvadeset i šest godina svog života.”

#4 Dobar san je jako bitan

“Dobar dio života provodimo spavajući ili pokušavajući da zaspimo – a kvalitet tog vremena provedenog u snu određuje naše raspoloženje i mentalnu oštrinu, i to ne samo sljedećeg jutra, već i narednih godina našeg života”, rekla je Diaz u “The Body Book”, prenosi womenshealth.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.