x

sjajni košarkaš sasvim iskren

Carmelo Anthony otvorio dušu: Nikada nisam imao tim kao LeBron ili Wade

Carmelo Anthony godinama je važio za jednog od najboljih strijelaca NBA lige.

Legendarni Melo od novembra je bez tima nakon što je dobio otkaz u Houston Rocketsima, ali se pretpostavlja da će veoma brzo ponovo na parkete.

Iako je u maju napunio 35 godina Anthony smatra da još uvijek može igrati na velikom nivou. Cilj je osvojiti NBA prsten, a u razgovoru za ESPN je otkrio razloge zašto nikada nije uspio u tome.

Njegova generacija u kojoj su bili LeBron James, Dwayane Wade, Chris Bosh, ima prstenove, a Melo tvrdi da nikad nije imao ekipu kao što što su ih imali LBJ ili Wade.

"Uvijek sam se pitao zašto ne ja? Nikad nisam stavljen u istu poziciju kao drugi. Nikad nisam imao tim kojeg je imao LeBron, nikad nisam imao tim kao što je Dwayane Wade", rekao je Melo.

Istina, bilo je šanse da stvori supertim. Trebao je potpisati za Bullse u kojem su tada igrali Derrick Rose i Joakim Noah.

"Bio sam spreman da idem u Chicago, ali onda sam počeo da slušam neke priče. Sa Knicksima sam imao posljednji sastanak, obećali su mnogo toga i ja sam obećao da ću igrati za njih", istakao je on.

Već mjesecima je Melo bez tima. Igrao je uz Chrisa Paula i Jamesa Hardena u Rocketsima, ali je dobio otkaz. Nije mu jasno zašto.

"Nije mi se dopalo kako je sve ispalo. Bio sam ranjiv, pozvao sam Chrisa i Jamesa kad sam otpušten. Pitao sam ih da mi iskreno kažu da li znaju nešto o ovome. Obojica su mi rekli da ne znaju", istakao je Melo.

Ipak, nakon svega kroz šta je prošao Anthony nema namjeru da se preda. Želi da se vrati u ligu, a realno gledajući on tamo i pripada.

U karijeri je ovaj sjajni košarkaš igrao za Denver Nuggetse, New York Knickse, Oklahoma City Thunder i Houston Rocketse.

Deset puta je bio NBA All Star, a u karijeri je na prosjeku od 24 poena po utakmici.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.