x

Greek Freak i Bledsoe prejaki za tim iz Portlanda

Carmelo podsjetio na dane stare slave, Bucksi ipak bolji od Blazersa

U noći sa četvrtka na petak odigrane su samo dvije utakmice u NBA ligi, ali nije nedostajalo uzbuđenja.

Milwaukee Bucksi su na svom parketu ugostili Portland Trail Blazerse i slavili pobjedu rezultatom 137:129. Bio je to dvanaesti trijumf Bucksa u sezoni.

Domaći tim je bio u vodstvu cijelim tokom utakmice (imali su i maksimalnih +16) iako su Blazersi u nekoliko navrata ozbiljno prijetili da se potpuno vrate u susret. Posebno su gosti dobro odigrali treću dionicu, a kako su u dobrom ritmu nastavil i u četvrtoj u jednom momentu su smanjili zaostatak na samo dva poena. Ipak uslijedila je serija kojom su Bucksi riješili utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Eric Bledsoe koji je ubacio 30 poena, dok je još jednu sjajnu partiju pružio i Antetokounmpo. Greek Freak je meč završio sa triple-double učinkom od 24 poena, 19 skokova i 15 asistencija.

Sjajnu partiju u redovima Blazersa je pružio CJ McCollum koji je ubacio 37 poena, te upisao šest skokova i 10 asistencija. Labissiere je ostvario dobule-double od 22 poena i 12 skokova, dok je odličan bio i Carmelo Anthony i pokazao da itekako još može biti od koristi - ubacio je 18 poena i skupio sedam skokova i četiri asistencije.

Treba istaći da su Blazersi bili bez Lillarda koji ima problema sa leđima.

Zanimljivo je sinoć bilo i u Arizoni gdje su Phoenix Sunsi ugostili New Orleans Pelicanse.

Gosti su bili uspješniji i u zanimljivom meču slavili pobjedu rezultatom 124:121. Odlučujuću ulogu je odigrao Brandon Ingram koji je preuzeo odgovornost u četvrtoj dionici.

Ingram je na kraju bio najefikasniji pojedinac meča sa 28 postignutih poena. U pobjedničkoj ekipi su se istakli i JJ Redick sa 26 i Jrue Holiday sa 23 poena.

Kod Sunsa je najefikasniji bio Oubre Jr. koji je ubacio 25 poena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.