x

IDEJE ZA PUTOVANJE

Čarobna mjesta u Evropi koja turisti još nisu otkrili

Za svoj odmor biramo destinacije koje su, osim što su atraktivne, i svima poznate, pa se vodimo tuđim iskustvima


Vrlo često za svoj odmor biramo destinacije koje su, osim što su atraktivne, i većini poznate, pa se vodimo tuđim iskustvima kako bismo znali šta nas očekuje. Međutim, postoje mjesta koja su jednako lijepa, ali ih turisti još nisu stavili na svoju listu destinacija koje trebaju posjetiti. Ovo su neka od njih.

Lampedusa, Italija

Lampedusa je najveći pelagični otok u Italiji. Nalazi se u Sredozemnom moru i zanimljiv je spoj sjevernoafričke klime i tradicionalne Italije. Dani su ovdje vrući i suhi, a turisti ovdje mogu uživati ​​kao i u svakom drugom poznatom italijanskom gradu.


Farski otoci, Danska

Farski otoci su mali, ali nude uživanje u najčišćem obliku prirode. Nalaze se između Norveške i Islanda. Od litica i slapova do sela s kućama obojenim u različitim bojama, ovi otoci imaju puno za ponuditi.


Češki Krumlov, Češka Republika

Ovo je zanimljiv gradić iz 13. stoljeća. Nalazi se na rijeci Vltavi, a arhitektura mu je netaknuta od vremena izgradnje. S njegovih zidina pruža se prekrasan pogled na grad.


Svalbard, Norveška

U Arktičkom okeanu nalazi se arhipelag Svalbard. Nalazi se između Norveške i Sjevernog pola. Ovo je ogromno, netaknuto prostranstvo arktičke prirode, stoga se nemojte iznenaditi ako na svom putovanju naiđete na polarnog medvjeda. Omiljena aktivnost turista je posmatranje aurore borealis.


Kiži, Rusija

Otok Kiži nalazi se u jezeru Onega. Na njemu je prekrasna crkva Preobraženja. Ovo je impresivna drvena građevina s 30 kupola. Uz nju, na otoku, nalaze se najstarija ruska vjetrenjača i muzej arhitekture u šumi na otvorenom. Ovaj zanimljiv spomenik tradicijske arhitekture upisan je na UNESCO-ov popis svjetske baštine 1990. godine.


Izvor: avaz.ba





KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.