x

Legendarni američki košarkaš

Carter vjerovatno završava karijeru: Nije više to to...

Čini se kako je legendarni Amerikanac Vince Carter konačno odlučio završiti karijeru. 

On trenutno igra svoju 22. sezonu u NAB ligi, a po svemu sudeći bit će mu i posljednja. Kako sam kaže, više nije to to...

"Polako, ali sigurno postajem svjestan da je ovo kraj. Isprva sam bio uplašen i osjećao sam se kao dijete prvog dana škole gdje nikog ne znate i ne znate šta da očekujete. To je taj osjećaj. Ja sam spreman da se povučem i to poslije 20 godina igre u NBA ligi. Shvatio sam da to više nije isto. Ne mogu više da radim stvari koje sam nekada radio", kaže Carter i dodaje:

"Sve to je teško, pogotovo kada pomislim na Kobeja i naše razgovore dok sam igrao za Netse i one ceremonije za njegovo povlačenje dresa... To je bio naš dogovor, da obojica provodimo više vremena zajedno i da razgovaramo o nebitnim stvarima dok smo u penziji".

Također, on je dodao kako sigurno poslije penzije neće raditi kao trener.

Carter trenutno igra za Atlantu Hawks čiji je član od 2018. godine. Ranije je nastupao za Toronto Raptorse, New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse. Dallas Maverickse, Memphis Grizzliese i Sacramento Kingse.

Učestvovao je na osam All-Star mečeva, bio izabran jednom u drugu i jednom u treć najbolju petorku NBA lige. Najbolja sezona bila mu je 2000/01 kada je u dresu Toronto Raptorsa prosječno bilježio 27,6 poena po meču.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.