x

SAVRŠEN ZA R-GT

Cayman GT4 s rally specifikacijom čeka na početak proizvodnje

U Porscheu kažu da prije odluke o početku proizvodnje Caymana GT4 Clubsport moraju imati najmanje 100 narudžbi.

Svi su bili oduševljeni kada je Porscheov trkaći odjel nedavno predstavio Cayman GT4 Clubsport u rally verziji koja se uklapa u FIA-ine norme za klasu R-GT.


Prvi čovjek odjela Frank-Steffen Walliser rekao je da su za uzbudljiv i zvučan automobil, čijih se centralno smještenih 380 konjskih snaga spušta na zadnju osovinu, zainteresovani mnogi vozači i privatni timovi, uključujući i nekoliko najvećih WRC zvijezda.


"Prije odobrenja za početak proizvodnje rally automobila, koji je na demonstrativnim nastupima pokazao da je svojim mjerama i ponuđenim performansama savršen za klasu R-GT, moramo imati najmanje 100 kupaca. Prema dosadašnjem interesu to i ne bi trebao biti poseban problem", kaže Walliser.


Porsche za sada ne planira osnivanje tvorničkog rally tima, niti razmišljaju o povratku na Dakar rally na kojem bi adekvatno podešen Cayman GT4 možda mogao ponoviti uspjeh koji je 1986. godine ostvario Porsche 959. Možda se i predomisle kad na brzinskim ispitima čuju gromoglasan zvuk Caymanovog 3,8-litarskog 6-cilindarskog atmosferskog boxer motora.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.