x

Ceca je '99 izbjegla smrt: Bila je sa Arkanom u hotelu Jugoslavija i NATO je htio da gađa pravo u njih! Samo je jedan razlog zašto je ostala živa!

Prema pisanju norveških novinara, tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.

Ovaj podatak otkrili su prije nekoliko godina norveški izvještači Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj knjizi Ratni heroj – unutar tajne Norveške.

Oni navode da je u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana kineska ambasada u Beogradu, meta zapravo bio Željko Ražnatović Arkan, koji se u tom trenutku nalazio sa Cecom u hotelu Jugoslavija.


“Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan”, tvrde autori knjige, koji dalje objašnjavaju i kako je do greške došlo.

Naime, Željka Ražnatovića su prema riječima autora knjige smatrali legitimnom metom jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.


Tog 7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od ambasade.


Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom jer su koristili stare mape. Raketama su razorili ambasadu ubivši pri tom tri službenika.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.