x

Zenica

Čelik pobjedom protiv Rudara ostvario plasman u Premijer ligu BiH! (Foto)

Rukometaši Čelika u posljednjem, 22. kolu Prve lige FBiH, grupa Sjever, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, igrali su svoju utakmicu protiv ORK Rudar iz Banovića, koja je četvrtoplasirana ekipa na tabeli Lige i zabilježili su sigurnu pobjedu. Ovom pobjedom su izborili prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever, za sezonu 2022/2023.

REZULTAT: RK ČELIK – ORK RUDAR 36:26 (16:8);

Najefikasniji u sastavu Čelika su bili Admir Bjelopoljak i Eldar Hadrović po 6 i Malik Delić 5 golova, dok je najviše golova u gostujućoj ekipi postigao Alija Hasanbegović (6).

Sastavi ekipa i strijelci:

RK Čelik: Mevludin Čehajić (cap), Muaz Kusić 3, Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević 2, Mirsad Čelenka 2, Admir Bjelopoljak 6, Bakir Pirić 3, Malik Delić 5, Tarik Kubat 4, Mario Filipović 1, Faris Rujanac 2, Dženan Hodžić, Velid Čelenka, Ajdin Starčević 1, Eldar Zukić 1, Eldar Hadrović 6 ( Treneri: Ljubomir Filipović-Miki, Amar Kobilica, službeno lice Pane Škrbić);

ORK Rudar Banovići: Kemal Pozderović 5, Denis Nukić 5, Smajo Zejnilagić 5, Ajnur Omerčić, Eldar Bešić 5, Alija Hasanbegović 6, Izet Šabanović (Trener Miladin Savić, službeno lice Admir Kapić);

Rukometaši Čelika su nastupili u kompletnom sastavu, a ekipa Rudara iz Banovića u Zenicu je doputovala sa samo sedam igrača. Ovo je olakšalo posao domaćim igračima da ostvare pobjedu u ovom odlučujućem susretu prvenstva i potvrde prvo mjesto na kraju prvenstva u Prvoj ligi FBiH, grupa Sjever.

Domaći kreću silovito i vode 5:0, zatim 9:2, 13:5, a na poluvremenu je 16:8.

U drugom poluvremenu rukometaši NK Čelik su držali ubjedljivo vodstvo, a domaći trener je dao priliku za nastup igračima sa manjom minutažom. Na kraju je završilo, potpuno zasluženih, 36:26 za RK Čelik.

Uslijedila je ceremonija dodjele medalja i pehara za osvojeno prvo mjesto, koje je uručio predstavnik RS FBiH, Branko Vukojević, komesar takmičenja, kapitenu RK Čelik, Mevludinu Čehajiću.

Rukometaši su na parketu podijelili radost sa najvatrenijim navijačima i simpatizerima.

Nakon 22.kola prvi na tabeli je RK Čelik sa 38 bodova, drugi je ŠR Čelik Junior sa 36 bodova, ali sa utakmicom manje, koju igraju večeras u Sanskom Mostu protiv ekupe RK Sana 7 i sa manje postignutih golova u gostima, u međusobnom susretu protiv RK Čelik.

8.kolo, RK Čelik – ŠR Čelik Junior 27:28

19.kolo, ŠR Čelik Junior – RK Čelik 34:35

Na začelju tabele je RK Donji Vakuf sa tri boda.

Parovi 22.kola, posljednje kolo prvenstva:

RK Čelik – ORK Rudar Banovići 36:26

Sana 7 – ŠR Čelik Junior

Žepče – Bosna 35:37

Krajina – Nova Bila

Donji Vakuf – Jajce

(Slobodna ekipa Kiseljak)

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.