x

Rino još dvije utakmice na klupi Rossonera

Čelnici Milana vijećali, odlučena Gattusova sudbina

Milan je u subotu savladao Fiorentinu u gostima i teoretski ostao u igri za plasman u Ligu prvaka.

Rossoneri imaju odigrati još dvije utakmice do kraja sezone Serije A, a trenutno se nalaze na petoj poziciji sa 62 boda. Inter koji je trenutno na četvrtom mjestu, koje vodi u LP, ima bod više i utakmicu manje, dok Atalanta na trećoj poziciji ima tri boda više od Milana.

Međutim, ni pobjeda nad Fiorentinom čini se neće spasiti Gennara Gattusa. Čelnici Rossonera su odlučili o njegovoj sudbini, a ako je vjerovati italijanskim medijima Gattusu slijedi otkaz po završetku sezone, kakav god njen epilog bio za klub sa San Sira.

Dakle, čak ni eventualni plasman u Ligu prvaka neće pomoći legendarnom veznjaku Rossonera, jer glavešine kluba jednostavno žele u sljedeću sezonu ući sa većim trenerskim imenomon na kormilu ekipe.

Na San Siru žele trenera sa većim renomeom, a navodno su već krenuli u potragu za takvim.

To znači da će Gennaro Gattuso, ako su pomenuti navodi tačni, na klupi Milana biti još dva kola, a onda će se oprostiti od ekipe.

Gattuso: Kod 2:0 sam jednostavno ugasio TV i pokušao zaspati

Pobjedom u Firenci je Milan ostao u igri za četvrto mjesto dva kola prije kraja prvenstva i još ima šansu da izbori Ligu prvaka.

Milanova i Gattusova sudbina će itekako zavisiti i od rezultata Atalante, pa je tako "Rino" pratio i posljednji meč ekipe iz Bergama - protiv Genoe (Atalanta je slavila 2:1).

"Nakon što je Atalanta vodila 2:0, isključio sam televizior. Pokušao sam malo da odspavam, ali nisam uspio, pa sam se na kraju istuširao", istakao je trener Milana.

“Ovo je tim sa vrlinama i slabostima. Potrošili smo mnogo prilika da ostanemo na četvrtom mjestu. Ali da nam je neko na početku sezone rekao da ćemo biti na istoj razini s Romom i četiri boda ispred Lazija, niko mu ne bi vjerovao. Mada, previše bodova smo prosuli, moglo je puno bolje", tvrdi Rino.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.