x

Iza naših djevojaka je težak poraz od selekcije Njemačke

Čemu da se nadamo sutra?

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Leuvenu se uveliko priprema za sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Eurobasket, protiv domaćina Belgije.

Selektor Goran Lojo na treninzima trenutno raspolaže sa 11 igračica koje su bile u rosteru meča s Njemačkom, dok je pod velikim upitnikom nastup Dragane Zubac, zbog bolesti mlade bh. reprezentativke.

Inače, za susret u Leuvenu vlada veliki interes. Prema riječima domaćina, dvorana Sportoase Philipsitte (kapacitet 5.000 mjesta) skoro je rasprodana.

“Rezultat protiv Njemačke nije bio prema našim očekivanjima, ali već sutra imamo priliku popraviti dojam. Dat ćemo sve od sebe da to i uradimo. Ekipu Belgije dobro poznajemo, znamo koliko mogu, ali sigurno da ćemo ih pokušati pobijediti“, kaže Zmajica Dragana Domuzin.

“Neke nove klinke, nasljednice 5. reprezentacije Evrope u 2021.g., 14.reprezentacija svijeta po posljednjem oficijelnom FIBA rankingu, 5.reprezentacija Evrope u 2021.g.,učesnice Svjetskog prvenstva 2022.g


Ovaj rezultat se gradio pet godina, od 0 bodova na oficijelnom FIBA rankingu 2017 do oficijelno 14. reprezentacije svijeta.

Neće ga devalvirati raznorazni diletanti koji imaju lični interes, iz samo njima znanih razloga da unište nešto što se stvaralo pet godina.

Idemo dalje, ne odustajemo, uskoro sa novim pozitivnim strujama, nadamo se u zajedničkom pozitivnom smjeru“, napisao je Lojo na svom facebooku profilu.

"Kao što smo uživali kad ste nas dizali u nebesa nakon velikih pobjeda, isto tako teško padaju svi naslovi nakon visokih poraza. To je normalno, to je košarka, a mi smo zemlja krajnosti i sa tim moramo živjeti.


Ovo je nova ekipa, djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uslovi u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje.

Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, sigurna sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju. Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Begije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređene", napisala je Razija Mujanović.

Sutrašnji meč igra se sa početkom u 16:15 sati.


(sport sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.