x

ISTRAGA ZLOČINA U RIBNIKARU

Češljaju telefon dječaka ubice sa Vračara: Do sada u njemu našli strašne fotografije, vjeruje se da su kamere u školi snimile masakr!

Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio dječak (13) u 8:40 sati 3. maja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio 9 đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, vještačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

"Rano je govoriti šta su pokazali rezultati vještačenja, jer ona su još uvijek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan dio, a to je da su u telefonu dječaka nađene fotografije oružja", rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

"Na vještačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične bilješke pod koje spadaju - njegove sveske, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Vjeruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra. Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom djevojčice bile meta, da li je nekome prijetio, da li je njemu neko prijetio.


Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je dječak počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao... Takođe se istražuje da li je gađanje vježbao negdje drugdje osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dječak znao šifru očevog sefa", dodaje izvor.

Inače, Bratislav Gašić je nedavno u Skupštini izjavio da je u školi radio video nadzor.


"Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla poslije 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za kompletnu istragu", rekao je Gašić.

Inače, dječak je ubio radnika obezbjeđenja, a u holu je potom oduzeo život troje đaka. Zatim je ušao u učionicu gdje je bio čas historije. Tu je ubio petoro. Podsjetimo, dječaku je bilo potrebno oko dva minuta da upuca 16 osoba, da za to vrijeme promijeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

..


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.