x

fantastična utakmica

Čestitamo, komšije: Srbija savladala Portugal i plasirala se na Svjetsko prvenstvo!

Reprezentacije Srbije pobijedila je u u Lisabonu u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Portugala rezultatom 2:1 i tako se direktno plasirala na Mundijal u Katar.

Utakmica je krenula očajno po Srbiju budući da je Portugal poveo već u drugoj minuti preko Sanchesa. Veliku grešku napravio je Gudelj koji je faktički poklonio loptu domaćinima. Oklijevao je, a Bernardo Silva mu je oduzeo loptu s leđa i spojio s golom Sanchesa koji pogađa za 1:0.

Srbija se brzo trznula, a 12. minuti su pogodili stativu. Vlahović se našao u šansi nakon dobre akcije, šutirao odlično, ali je pogodio okvir gola.


Nastavila je Srbija igrati dobro i izuzetno ofanzivno, a nagrada je stigla u 33. minuti. Kapiten Srbije Tadić zahvatio loptu s nekih 16 metara, a lopta nakon što je prvo pogodila jednog igrača Portugala se prosto izmigoljila iz ruku Rui Patricija i prešla preko linije.

Do kraja poluvremnea je Srbija igrala mnogo bolje i može se reći da su uništili Portugalce u prvih 45 minuta meča.


Portugal je potpuno drugačije igrao u drugom poluvremenu, dok Srbija nije uspijevala da nametne ritam iz prvog dijela meča.

Većih šansi u nastavku meča nije bilo, a sve su dodatno usporile izmjene i brojni žuti kartoni. Srbija je u finišu krenula u zarvšne napade, a najbliže golu bili su u 77. minuti kada je Vlahović šutirao s 10 mezarta, ali je lopta od noge Portugalaca pogodila Mitrovića koji je bio u ofsajd poziciji. Ipak, do apsolutno zaslužene pobjede Srbija je stigla u posljednjoj minuti kada je Mitrović glavom poslao loptu u mrežu i ušutkao domaće navijače za konačnih 1.2.

Srbija je večerašnjim trijumfom prestigla Portugal i kvalifikacije je okončala s tri boda više od večerašnjeg rivala. Zbog toga će Srbija direktno na Mundijal, dok će Portugal u baraž.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.