x

Čestitamo: Poznati pjevač odbranio doktorsku disertaciju!

Široj javnosti je poznat kao pjevač, muzičar i izvanredan kompozitor koji je komponovao za sebe ali i druge velike izvođače, među kojima je i Halid Bešlić. Jučer se pohvalio odbranom doktorske disertacije, a pohvale samo stižu. 

Dženan Jahić je zamijenio muzičku scenu operacionom salom. I dok smo ga ranije mogli viđati za mikrofonom, ili kao vele majstora  latinoameričkih i standardnih plesova, Dženan Jahić je danas doktor medicine i specijalizant ortopedske hirurgije. Jučer je odbranio doktorsku disertaciju, što je korak više.

Inače, doktorska disertacija je rezultat originalnog naučnog rada kandidata u odgovarajućoj naučnoj oblasti.


Disertacija predstavlja naučni rad u kojem kandidat daje doprinos teoriji i pokazuje da je savladao metodologiju i vještinu samostalnog teorijskog postavljanja određenog pravnog pitanja, njegove obrade i sposobnost izvođenja zaključaka u skladu sa dogmatskim, historijskim, uporednopravnim ili sociološkim metodama koje su primjerene analizi pravnih pitanja ili instituta.

Dženan Jahić je svoj put ka zvanju doktora medicine započeo 2009. godine kada je upisao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Na ovom fakultetu je diplomirao u junu 2015. godine, a nakon toga se odlučio za specijalizaciju iz oblasti ortopedske hirurgije.

.

.

.

.

.

.

.

.


Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.