Četvrti FMCG Summit, 12. aprila u Sarajevu: Zanimljive teme i eminentni predavači!

12.04.2018 12:00

Četvrti FMCG Summit, koji će se održati 12. aprila u Hotelu Hills u Sarajevu, predstavit će mnoge zanimljive teme i predavače, među kojima su i dva eminentna key speakera Jean-Jacques Vandenheede, specijalista i nekadašnji Senior Consultant (Nielsen) iz Belgije, te Matthew Brown retail futurolog Echochamber iz Velike Britanije.

FMCG Summit, koji organizuje marketing agencije Altermedia i magazina InStore, osvrnut će se na trenutno stanje u industriji robe široke potrošnje, govorit će se o novim perspektivama, inovacijama i rješenjima koja nude bolje prodajne rezultate, kao i o razvojnim potencijalima koji mogu potaknuti snažniji rast i bolju optimizaciju troškova poslovanja.

Kakva je budućnosti retaila, koje su to nove potrebe kupaca, zašto trebamo obratiti više pažnje na vrijednostima brenda, promocije, kako unaprijediti optimizaciju procesa i digitalizaciju… samo su neke od tema FMCG Summita.

FMCG Summit svakako spada u obavezne događaje za sve proizvođače, trgovce, distributere, te stručnjake iz oblasti maloprodaje i marketinga ili sve one koji to žele postati, stoga se i ove godine očekuje dolazak oko 400 sudionika, kako iz BiH, tako i susjednih zemalja.

"Industrija robe široke potrošnje je itekako važna za naše tržište i kao takva zaslužuje ovakav događaj.

U trenutku u kojem se nalazi FMCG industrija, veliki je izazov napraviti programski interesantan sadržaj. Zato smo se odlučili da on bude kombinacija u kojoj ćemo imati priliku čuti sve o novim svjetskim trendovima i primjere iz prakse o uspjehu lokalnih i regionalnih kompanija", kazao je Rešid Muratović, glavni i odgovorni urednik magazina InStore i dodao: "Cilj FMCG Summita je uvijek isti, želimo na ovaj način ostati u trendu, informisati tržišne takmace, educirati domaće proizvođače o tome kako napraviti iskorak i kako postati regionalno uspješan. Dosadašnja okupljanja industrije su pokazala da bez investicije u znanje teško možemo napredovati, a FMCG Summit je najbolje mjesto gdje ta znanja možemo, kako dobiti, tako i podijeliti s drugima."



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.