x

Chanel: Odmjereno manipulisanje trendovima i klasikom

Uprkos svim problemima koje je donijela pandemija – modna industrija ipak je održala je sedmice mode. Poslije New Yorka, Londona i Milana, pariski Fashion Week zatvorio je još jednu uspješnu modnu priču, a o Chanel reviji ne prestaje da se govori…

Chanel je jedno od onih dizajnerskih imena koje samo po sebi uživa poštovanje i divljenje, ma šta prikazali na modnoj pisti.

Tako je ovog puta Virginie Viard inspiraciju potražila u Chanel muzama, velikim glumicama koje su Coco Chanel i Karl Lagerfeld rado odijevali, a pariški je Grand Palais još jednom poslužio kao sjajna poludigitalna kulisa. Sama scenografija potaknuta je filmom “Žena je žena”, a potpisuju je holandski umjetnici Inez van Lamsweerde i Vinoodha Matadina, a što se tiče same kolekcije, Viard je ponudila interesantnu ideju pristupačnog Chanela koji će sigurno pronaći svoju publiku.

Na prvi pogled, riječ je o kolekciji zagasitih tonova, jasnih krojeva i standardnih detalja u vidu sakoa od tvida, elegantnih haljina, ali nailazimo i na jednostavne majice, bermude te neonske detalje koji označavaju izlazak iz zone komfora ove velike modne kuće.

Korištenjem nježnijeg kolorita Viard jest vješto balansirala profinjenost i zaigranost još jednom dokazavši kako vrlo dobro zna i može pomiriti ono naoko nespojivo, piše Buro247.

Zapravo, poprilično šarolika kolekcija ponudila je ponešto za svakog, a dašak prepoznatljive estetike u kombinaciji s očekivanim dizajnerskim rješenjima, asimetrijom te poigravanjem ženstvenim prorezima koji akcentuju ljepotu tijela, finalno je iznjedrila klasiku s blagim pomakom. Kao zaključak kolekcije nameće se unificirana modna ideja i realizacija te odmjereno manipulisanje trendovima i klasikom s kojima Viard ni ovog puta nije pogriješila.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.