x

CHANEL u borbi protiv “lažnjaka” – pazite gdje kupujete online!

Nije tajna da preprodaja vintage dizajnerskih torbica donosi pravo bogatstvo vlasnicima i dobru proviziju online platformama koje ih nude. Chanel je u tom pogledu jedan od najvrjednijih brendova čije torbe drže dobre cijene godinama i njihovi vlasnici na prodaji mogu zaraditi dobar iznos.

Jedna od popularnijih stranica za preprodaju dizajnerske odjeće i dodatka je The RealReal gdje možete pronaći ogroman izbor boljih dizajnerskih imena uključujući i Chanel.

Problem je, kako Chanel tvrdi, u tome što torbe koje se prodaju na The RealRealu nisu originali. U tužbi koju su protiv njih podnijeli na sudu u Njujorku Chanel navodi da nemaju nikakvu saradnju s platformom The RrealReal i da njihovi stručnjaci nisu edukovani da razlikuju original Chanel od “lažnjaka” te da su na stranici pronašli nekoliko kopija koje se prodaju pod Chanelovim imenom.

Naime svaka Chanel torba ima svoj serijski broj po kojem stručnjaci iz kuće znaju radi li se o originalu.

“Takvu ekspertizu imaju samo ljudi koji su edukovanii od strane Chanela, a kada jedna e-commerce platforma kupcima tvrdi da je porijeklo torbe potvrđeno od strane njihovih stručnjaka, ustvari ih obmanjuje”, navedeno je u tužbi.

Nadalje, Chanel traži da The RealReal prestane oglašavati njihove torbe na stranici, obavijeste sve kupce da su možda kupili kopiju torbe i da prestanu koristiti naziv “vintage” za sve njihove torbe koje nisu starije od 50 godina.

Iz kompanije The RealReal odbacuju sve optužbe i kažu da je ovo samo pokušaj jedne dizajnerske kuće da spriječe preprodaju svojih komada po nižim cijenama.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.