x

Sigurno su očekivali dosta više

Chelsea će prodati Girouda, ali za mizernu cifru

Francuski napadač Olivier Giroud javno je priznao da želi napustiti Chelsea jer nije zadovoljan svojim statusom u ovom klubu.

Giroud je na Stamford Bridge stigao početkom 2018. godine iz Arsenala, ali se nije baš naigrao. Ove sezone je očekivao da će Frank Lampard imati bolji plan za njega, ali to se nije desilo.

Lampard najviše vjeruje Tammyju Abrahamu koji je prvi izbor u napadu, a Girouda je sada prestigao i Michy Batshuayi koji ima veću minutažu od njega.

Francuski napadač je javno priznao da nije zadovoljan statusom u londonskom klubu, a Lampard je poručio da ga razumije, te da slobodno može tražiti novi klub ukoliko to želi.

Engleski mediji prenose da će Giroud sigurno već u januaru napustiti Plavce, ali da će Chelsea zaraditi siću od njegove prodaje. The Sun piše da Giroud vrijedi tek oko tri miliona funti što je zaista premalo za takvog napadača.

Giroudov cilj je da ostane u Premiershipu, a pored tako male cijene sigurno da će za njega vladati veliki interes. Navodno, Crystal Palace je već kontaktirao francuskog igrača i spremni su da ga kupe početkom 2020. godine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.