x

Četvrto kolo

Chelsea golom Girouda savladao BATE, Lazio izbacio Marseille iz Evropske lige

Nogometaši Chelseaja pobijedili su u Borisovu u okviru 4. kola Evropske lige ekipu BATE-a rezultatom 1:0.

Chelsea je tako osigurao plasman u nokaut fazu, dok će BATE svoju priliku za prolazak dalje tražiti u posljednja dva kola.


Plavi iz Londona bili su daleko bolji protivnik u prvom poluvremenu. Dominirali su na terenu, stvorili veliki broj prilika, ali se mreže nisu tresle.


Ipak, nagrada za uloženi trud je došla već u osmoj minuti nastavka kada je Giroud pogodio na asistenciju Emersona. Chelsea je i do kraja utakmice igrao maksimalno ofanzivno, čak i bolje nego u prvom poluvremenu, ali promjene rezultata više nije bilo.


Lazio je rezultatom 2:1 savladao Marseille i tako upisao treću pobjedu u grupi H. Ujedno su se Rimljani plasirali u nokaut fazu Evropske lige, dok se francuski klub oprostio od Evrope.


Parolo je na asistenciju Immobilea doveo domaće u vodstvo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a u desetoj minuti nastavka Correa je udvostručio prednost na još jedno dodavanje raspoloženog Immobilea. Počasni gol za Marseille je postigao Thauvin pola sata prije kraja meča na asistenciju Sansona. Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić nije konkurisao za današnji meč zbog povrede.


Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti remi Genka i Bešiktaša (1:1) te pobjede Seville nad Akhisarom (3:2) i Eintrachta protiv Apollona (3:2).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.