x

Premiership

Chelsea nanio Cityju prvi poraz u sezoni i uhvatio posljednji voz u borbi za titulu

Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Stamford Bridgeu u Londonu u okviru 16. kola Premiershipa ekipu Manchester Cityja rezultatom 2:0.

Plavci su se tako na najbolji mogući način iskupili navijačima za poraz od Wolvesa u prošlom kolu, dok je City danas doživio prvi poraz u sezoni.

Gosti su u prvom poluvremenu bili znatno dominantnija ekipa na terenu. Imali su veći posjed lopte u svojim nogama, nekoliko dobrih prilika, dok su domaći uputili samo jedan šut ka golu gostiju.


Međutim, taj jedan šut bio je dovoljan da dođu u vodstvo u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada je Kante pogodio na asistenciju Hazarda.


Iako su se u nastavku očekivali žestoki napadi Cityja u pokušaju da dođu do izjednačenja, Chelsea je bio opasniji i stvorio više prilika, a u nekoliko navrata istakao se Cityjev golman Ederson.


Nagrada za hrabru partiju stigla je u 78. minuti kada je Luiz iskoristio još jedno dodavanje raspoloženog Hazarda i udvostručio prednost. Ujedno je 2:0 bio i konačni rezultat današnjeg derbija s kojim je Chelsea uhvatio posljednji voz u borbi za titulu.


Chelsea se s današnjom pobjedom probio na treće mjesto Premiershipa, dok je Manchester City drugi s bodom zaostatka u odnosu na lidera Liverpoola.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.