x

Stara dama ga odlučila prodati

Cijena mu ponovo pala: AS tvrdi da Juve za Ronalda traži "siću"

Unatoč tvrdnjama Juventusovog direktora Fabija Paraticija da će Cristiano Ronaldo ostati u klubu, 36-godišnji Portugalac na izlaznim je vratima.

Ronaldo ima još godinu dana ugovora s Juventusom s kojim nije uspio da osvoji Ligu prvaka nakon dolaska iz Real Madrida, a doveden je upravo zbog toga.

Uostalom, Juventusu izmiče i Scudetto, što je više nego očigledno nakon domaćeg poraza od Beneventa, pa je sve izglednija prodaja Ronalda.


Iako se nedavno spominjalo da bi ga Juve prodao za oko 30-ak miliona eura, sada AS tvrdi da je Ronaldova cijena 25 miliona, što je zaista minimum ako se u obzir uzme o kome se radi, makar imao i 36 godina.

Juve bi prodajom Ronalda uštedio više od 110 miliona eura i to je razlog zbog čega su u Torinu odlučni da ga se riješe na kraju sezone, a ujedno naprave pravu rekonstrukciju ekipe.


Najveći problem u cijeloj priči je činjenica da mnogi klubovi nisu spremni preuzeti ogromnu platu Portugalca. Među rijetkima koji to mogu su Manchester City i PSG, a upravo je francuski prvak zagrijan za nekadašnju zvijezdu Sportinga, Manchester Uniteda i Real Madrida.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.