x

Citroën otkriva novi SUV C5 Aircross proizveden u Evropi: Iznimno svestran SUV s jedinstvenim karakterom za udobno putovanje!

Citroën danas otkriva europsku izvedbu novog SUV C5 Aircross i time nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu. Nova perjanica Marke, ovaj SUV nove generacije usklađena je s posljednjim modelima Citroën. Inspiriran je očekivanjima kupaca, ima jedinstven i afirmativan karakter te nudi jedinstvenu ponudu personalizacije sa 30 vanjskih kombinacija.

Predvodnik programa Citroën Advanced Comfort®, novi SUV C5 Aircross je najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort, predlaže novo iskustvo u vozilu tipičnom Citroën. Ima jedinstvenu modularnost sa 3 individualna, klizna i preklopiva sjedala te prtljažnikom Best in Class od 580 l do 720 l. Moderan i high-tech, nudi 20 sustava za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sustav za autonomnu vožnju od 2. razine opremljenosti ili Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i 6 tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona. Proizveden u Francuskoj u tvornici Rennes - La Janais, novi SUV C5 Aircross bit će komercijaliziran na BiH tržištu početkom 2019. godine. Bit će prvo vozilo Citroën koje će imati izvedbu Plug-In Hybrid (PHEV) krajem 2019.


Nakon C3 Aircrossa koji je ostvario pravi komercijalni uspjeh sa više od 70 000 prodanih vozila, zatim C5 Aircrossa lansiranog u Kini i već prodanog u 35 000 primjeraka i na kraju C4 Aircross otkrivenog krajem travnja na Salonu automobila u Pekingu, Citroën nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu otkrivajući europsku inačicu C5 Aircross.

Osluškujući očekivanja kupaca koji se ne žele odreći praktičnost radi izgleda, Citroën investira u SUV teritorij, pravi međunarodni fenomen koji predstavlja četvrtinu prodaje diljem svijeta. Marka dodaje naglašenom karakteru siluetu s novim iskustvom boravka u vozilu. Citroën demonstrira svoju sposobnost da potvrdi , pored svog jedinstvenog identiteta, udobnost kao referencu utirući put novoj generaciji SUV-a nadahnutog kupcima.


NOVI SUV C5 AIRCROSS : JEDINSTVENA OSOBNOST U SEGMENTU

Snažne osobnosti, novi SUV C5 Aircross ističe se jedinstvenim, energičnim stavom punim samopouzdanja. Dugačak 4,50 m, robustan i mišićav ističe se među SUV vozilima fluidnim oblikom s naglaskom na jake grafičke elemente kao što su Airbump®, kotači velikog promjera 720 mm, udaljenost od tla 230 mm, naglašeni uzdužni krovni nosači. Interijer odmah daje dojam prostranosti i zaštite s komandnom pločom, obujmujućim sjedalima čija povišena pozicija daje osjećaj dominacije nad cestom, širokom središnjom konzolom i toplim materijalima. Poput najnovijih vozila Citroën, C5 Aircross raspolaže širokom ponudom personalizacija, s 30 kombinacija vanjskih personalizacija uz 7 boja karoserije, ponudom dvobojnog krova i 3 paketa Color koji obuhvaćaju obojene elemente na prednjem braniku, na Airbump® -u, na donjem dijelu prednjih vrata i na krovnim nosačima. Također dolazi s 5 ambijenata unutrašnjeg uređenja, čije komplementarne boje i materijali igraju na kartu jasnoće i topline u trendi ‘casual chic’ ozračju.


NOVI SUV C5 AIRCROSS : NAJUDOBNIJI I NAJMODULARNIJI SUV U SVOM SEGMENTU

Nositelj programa Citroën Advanced Comfort®, novi SUV C5 Aircross se ističe udobnošću i pristupom prostoru u unutrašnjosti. Inovativan je svojom ukupnom udobnošću, karakterističnom za Citroën s dvije glavne inovacije, ovjesom Citroën s progresivnim hidrauličnim graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort, za udobnost vožnje i ugodnost u vožnji bez premca: pravi poziv za putovanje svim putnicima. Nudi jedinstvenu modularnost u segmentu, koja je rezultat jedinstvenog znanja i umijeća marke Citroën u svijetu monovolumena, posebice s 3 individualna stražnja sjedala, klizna, preklopiva i podesiva po nagibu te obujmom prtljažnika Best in Class u rasponu od 580 l do 720 l.


NOVI SUV C5 AIRCROSS: MODERAN I HIGH-TECH SUV NOVE GENERACIJE

U skladu sa svojim vremenom i opremljen s TFT digitalnom instrument pločom de 12,3’’ i dodirnim zaslonom od 8’’, novi SUV C5 Aircross raspolaže s 20 sustava za pomoć u vožnji posljednje generacije kao što je Highway Driver Assist, 2. razina sustava autonomne vožnje od 2. razine opremljenosti, kao i sa 6 tehnologija za povezivost. Iznimno poveziv, nudi bežični punjač ili ConnectedCAM Citroën®. Opremljen učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima od 130 KS do 180 KS i novim automatskim mjenjačem EAT8, C5 Aircross će biti prvi model Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) krajem 2019. godine.


Novi SUV C5 Aircross, komercijalizirat će se na BiH tržištu početkom 2019. Proizvodit će se u tvornici Rennes - La Janais u Francuskoj,.

« Vrlo sam ponosna što Vam danas predstavljam novi SUV C5 Aircross proizveden u Rennes-u u Francuskoj i namijenjen prodaji u više od 92 zemalja diljem svijeta. SUV Nove Generacije koji upotpunjuje nedavno obnovljenu gamu Citroën i namijenjen je iznimno važnom SUV segmentu sa svim značajkama Marke: dizajnom, udobnošću i modularnošću. Novi SUV C5 Aircross je nova perjanica marke Citroën i ključna poluga za međunarodni rast Marke u svijetu». Linda Jackson, Glavna izvršna direktorica marke CitroënUKRATKO:

NOVI SUV CITROËN C5 AIRCROSS JE: 

SUV s jedinstvenim, 100% SUV stilom sa dizajnom karoserije i velikim kotačima, povećanom udaljenošću od tla i bočnom zaštitom, 100% Citroën svojim dizajnom, odlučnim karakterom, monolitnom siluetom, grafičkim elementima i velikom ponudom personalizacije.

Najudobniji i najmodularniji SUV u segmentu, nositelj programa Citroën Advanced Comfort®, s ovjesom sa progresivim hidrauličnih graničnicima® i sjedalima Advanced Comfort, 3 stražnja sjedala neovisna, klizna, preklopiva i s nagibom te obujmom prtljažnika Best in Class.

SUV Nove Generacije, moderan i high-tech, s 20 sustava za pomoć u vožnji među kojima je i Highway Driver Assist koji predstavlja pravi iskorak prema autonomnom vozilu, kao i 6 tehnologija za povezivost.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Duljina: 4 500 mm

Širina: 1 840 mm

Visina: 1 670 mm (sa krovnim nosačima)

Međuosovinski razmak: 2 730 mm

Udaljenost od tla: 230 mm

Promjer kotača: 720 mm

Obujam prtljažnika: 580 l do 720 l i do 1630 l s preklopljenim sjedalima

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.