x

Citroen predstavio električni Berlingo, dostupan od druge polovine godine

U francuskoj automobilskoj kompaniji pod okriljem PSA grupacije kažu da prostrani i praktični e-Berlingo s jednim punjenjem baterija može preći 274 kilometara.

Sitroenov električni e-Berlingo predstavlja posljednji konkretan korak francuske automobilske grupacije PSA u kojoj su planirali da do 2025. godine svi njihovi modeli budu elektrifikovani.

Prostran i praktičan monovolumen bez motora s unutrašnjim sagorijevanjem pokreće elektromotor koji razvija 136 konjskih snaga, što je dovoljno da Citroenov dostavnjak sa staklima i sjedištima stigne do 134 km/h.


U Citroenu kažu da je kapacitet baterija (50 kWh) koje su smještene ispod poda automobila dovoljan da e-Berlingo s jednim punjenjem može preći 274 kilometara, a punjenje s brzim punjačem osigurava 80 odsto napunjenosti za 30 minuta. Za punjenje praznih baterija preko obične kućne utičnice potrebno je 7,5 sati, prenosi klix.ba.


I elektropokretan Berlingo kupcima će se nuditi u dvije karoserijske verzije, a duža (4,75 metara) sa sobom donosi tri reda sjedišta. U zavisnosti od potreba, vozač će moći da izabere između tri radna programa (Normal, Eco i Power) koji regulišu snagu motora i potrošnju struje, a cijena e-Berlinga bit će poznata uoči početka prodaje.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li da nađeš ženu na jednu noć? Uđi --- Hotsenn.Com