x

NBA doigravanje

Clippersi bolji od Mavericksa, Utah "razmotirao" očajni Denver

LA Clippersi sinoć su pobijedili Dallas Mavericske sa 130:122 i tako poveli u seriji sa 2:1, a pobjedu je također ostvario Utah Jazz koji je deklasirao Denver Nugetse sa 124:87.

lippersi i Mavericksi su odigrali još jedan fantastičan meč, a na kraju je slavio tim iz Los Angelesa. Nakon prve dionice rezultat je bio 23:23, ali u drugoj četvrtini Clippersu su napravili nevjerovatnu seriju (45:31), te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 68:54.

Dallas nije odustajao u nastavku utakmice iako su imali već popriličan zaostatak. No, osim Porzingisa ostali košarkaši Dallasa su poprilično zakazali, te nisu imali snage da dođu do preokreta.

Clippersi su uspjeli da meč privedu kraju iako u posljednjim minutama su bili i previše opušteni. No, ovaj tim uspio je da dođe do pobjede od 130:122 i povede sa 2:1 u ovoj seriji.

Clipperse je do pobjede vodio sjajni Kawhi Leonard sa 36 poena, devet skokova i osam asistencija. U ekipi Dallasa istakao se Porzingis sa 34 poena i 13 skokova, dok je Luka Dončić malo "zakazao" što se tiče poena, ali je svejedno ostvario triple-double sa 13 poena, deset asistencija i deset skokova.

U sinoćnjem programu treba izdvojiti i nevjerovatnu pobjedu Utah Jazza protiv Denver Nugetsa. Utah je preokrenuo seriju na 2:1, te je sinoć deklasirao Denver sa 124:87.

Meč je bio gotov već nakon prvog poluvremena kada su Jazzeri imali skoro 30 poena razlike. U drugoj dionici oba tima su igrali u rezervnom sastavu, a na kraju je Utah slavio sa 124:87.

U ekipi Utaha istakao se Conley sa 27 poena, dok je Gobert dodao 24. Kod Denvera je najefikasniji bio Nikola Jokić sa 15 poena, ali za cijeli tim ovo je bila noć za zaborav.

Također, sinoć su Boston Celticsi pobijedili Philadelphiju 76erse sa 102:94 i tako došli na korak od drugog kruga jer sada u seriji vode sa 3:0.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.