x

Čokoladna Panna Cotta

Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil.

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje

2,5 dl mlijeka

2,5 dl slatke pavlake

5 žumanjaka

120 g šećera

1 kašika gustina

1 kesica želatina u prahu

4 kašike vode

Priprema:

U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu čokoladu za kuhanje, mlijeko i slatku pavlaku. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina kompaktna smjesa.

Posebno sjediniti žumanjke, šećer i gustin te mutiti mikserom da se dobije svijetložuti krem.

Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.

Zatim sjediniti fil od čokolade s filom od žumanjaka, dodati želatin i ostaviti na umjerenoj temperaturi da proključa. Potom uz neprestano miješanje kuhati još dva minuta.

Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.