x

NEOBIČNA KOMBINACIJA

Čokoladni smoothie s povrćem je zdrav i ukusan napitak za tople ljetne dane

Svakodnevnim konzumiranjem zelenog povrća bogatog hranjivim tvarima, kao što su kelj, brokula i špinat, u svoje tijelo unosit ćete mnogo vitamina i minerala. Sve to možete unijeti u organizam samo u jednoj čaši ako zeleno povrće koristite u smoothieju. Gastro majstori preporučuju čokoladni smoothie kako biste se osvježili u ovim toplim danima.

Međutim, zeleni sokovi mogu imati snažan okus, tako da ga mnogi ljudi žele ublažiti prirodnim šećerima iz voća ili s malo prirodnih zaslađivača, kao što je stevija ili kašičica sirupa od javora.

Ukoliko na svom kuhinjskom stolu imate bananu ili jabuku, stavite ih u sokovnik zajedno sa svojim zelenilom i jabuku kako biste dobili na okusu.

Dodavanje trešanja, borovnica ili kupina također će prikriti okus svježeg zelenog povrća, dok je istovremeno vaš smoothie bogatiji antioksidansima i drugim hranjivim materijama. Ukoliko ste ljubitelj začina, dodajte komad korijena đumbira za intenziviranje okusa.

Da li žudite za čokoladom? Cijeđena borovnica i kakao u prahu uz zeleniš su način da zadovoljite hranjive potrebe za jedan obrok. Ovaj recept također zahtijeva malo vode, a dodajte ekstrakt vanilije za pravu čaroliju. Ovaj čokoladni, ali zdravi napitak odgovarat će bilo kojem sladokuscu.

Čokoladni smoothie

1 čaša svježih ili smrznutih borovnica

1 kašičica ekstrakta vanilije

1 kašika kakaa u prahu

2 šoljice špinata

1/2 šoljice vode

Zaslađivač/šećer (po želji)

Ukoliko koristite zamrznuto jagodičasto voće, odmrznite ga prije mljevenja. Stavite sve sastojke osim sladila u svoj sokovnik i zatim ga uključite. Dodajte zaslađivače po ukusu i dobro promiješajte.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.