x

Predsjednik UFC-a najavio

Conor McGregor preko reda dobija borbu protiv Khabiba

Najveća MMA zvijezda Conor McGregor dobit će novu šansu za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova.

Predsjednik UFC- a Dana White komentarisao je sinoć situaciju u lakoj kategoriji i potvrdio je da je revanš između Conora i Khabiba itekako moguć i to već početkom 2020. godine.

"To je jako zanimljiva divizija. Imate Khabiba, Tonyja Fergusona, Conora, Cerronea. Svi su u igri, tu je i Justin Gaethje. Toliko nevjerovatnih borbi u toj diviziji, a Khabib stalno priča o borbi sa Gerogesom St-Peirreom. On je u penziji, ali bi rekao da bi se vratio zbog borbe sa Khabibom. postoji mnogo ludih stvari koje možemo napraviti", rekao je White i zatim nastavio o revanšu Conor - Khabib:

"Bila bi to velika borba i to je apsolutno moguće. Mislim da će se McGregor vratiti početkom naredne godine. Vidjet ćemo šta će se dogoditi u meču Khabib - Poirirer. Nakon toga će se puno toga događati", najavio je White.

Ako Khabib odbrani titulu protiv Porirera u septembru, najavljena je borba protiv prvog izazivača Tonyja Fergusona, ali UFC bi na kraju ipak mogao promijeniti plan i Conora staviti na prvo mjesto u borbama za Khabiba.

Irac se nije borio od oktobra prošle godine kada je teško poražen od Nurmagomedova prekidom u četvrtoj rundi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.