x

transfer izvjestan

Corriere dello Sport otkrio detalje Džekinog ugovora s Interom

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko otputovao je u Tursku prije okupljanja Zmajeva uz nadu kako će potpisati za Inter prije odlaska na zasluženi odmor, piše Corriere dello Sport.

Džeko je navodno sve dogovorio s milanskim klubom te gotovo svi italijanski mediji pišu kako će sljedeće sezone nositi dres Intera.

Corriere dello Sport je otišao i korak dalje pa su donijeli informaciju kako bi naš napadač trebao potpisati dvogodišnji ugovor u kojem će zarađivati 6,7 miliona eura po sezoni uz eventualne bonuse.

Iako Džekin aktuelni klub Roma traži 20 miliona eura obeštećenja, Inter je poslao dvostruko manju ponudu, ali u transfer uključio i mladog Facunda Colidija.

Prvobitna Romina želja bio je golman Ionut Radu, ali u Interu ozbiljno razmišljaju o njemu u budućnosti pa je ta ponuda glatko odbijena.

Također, postoji i opcija da se klubovi "nađu na pola puta", odnosno da Inter Romi plati obeštećenje od 12 do 15 miliona eura.

Inače, Vučica je planirala transfer realizovati prije 30. juna kako bi iznos od prodaje bio uključen u budžet za ovu godinu te kako bi se smanjila mogućnost kažnjavanja zbog kršenja pravila finansijskog fair-playa.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.