x

Dugo godina dijelili svlačionicu

Čovjek koji Portugalca zna u dušu: "Ronaldo? Umro bi da bude u PSG-u"

Lionel Messi je stigao, naredna meta je Cristiano Ronaldo. Barem je to cilj koji su sebi zacrtali u PSG-u.

Na Parku prinčeva je kreiran istinski fudbalski dream tim sa super moćnim ofanzivnim kvartetom predvođenim Messijem, Neymarom, Kylianom Mbappeom i Angelom Di Marijom.

Upravo je Di Marija, najbolji asistent današnjice uz Kevina De Bruynea govorio o mogućem dolasku Ronalda. S Portugalcem je četiri godine dijelio svlačionicu u Realu, mali milion puta mu je asistirao za gol i poznaje ga u dušu.

"Cristiano Ronaldo bi umro da bude ovdje", kao iz topa je izjavio argentinski ofanzivac te nastavio:


"Kvalitet i kvantitet igrača koje trenutno ima PSG je nešto unikatno. Ne dešava se često to u klubovima i veliki igrači uvijek žele da bude s najboljim."

"Cristiano bi sigurno želio biti ovdje, ali su doveli Messija, tako da je sada mnogo bolje", rekao je 33-godišnjak za TyC Sport.

Nakon toga Di Maria je pohvalno počeo da govori o svom sunarodnjaku.


"Messi je druga kategorija. Bacite mu kamen i smirit će ga. Radi to kao da je ništa, misli brže od drugih. Nikada do sada nisam vidio nešto takvo."

"Igrao sam s Cristianom, Neymarom, Mbappeom, Rooneyem, Van Persijem, Ibrahimovićem, Benzemom, Baleom i iskreno nisam vidio nešto takvo. Leo je nešto jedinstveno".

"Mislim da će Messiju biti bolje ovdje nego u Kataloniji. S dobrodošlicom kakvu je imao shvatio je šta predstavlja. Ljudi će dolaziti na svaki trening i utakmicu. Na Ibizi mi je rekao da je s Barcelonom sve gotovo i da bi uradio bilo šta da dođe ovdje. Prošao je kroz teške dane, ali sada smo svi sretni", dodao je Di Maria.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.