x

Američko riješenje

Creative Bespoke nudi adekvatan odgovor na Mercedes-AMG GT R

Među interesantnim detaljima temeljito dorađenog modela AMG GT S koji "potpisuje“ američka tuning kompanija Creative Bespoke svakako je i prozirni dio prednjeg poklopca ispod kojeg se krije AMG-ov 4-litarski V8 motor.

Zaboravimo li na hibridno čudovište koje se krije iza naziva Project One, drugi najratoborniji automobil koji na sebi nosi čuvenu trokraku zvijezdu definitivno je Mercedes-AMG GT R.


Za klijentelu koja smatra da uvijek može i bolje američka tuning kompanija Creative Bespoke čije je sjedište u Arizoni pripremila je adekvatan odgovor na AMG GT R za čiju je osnovicu korišten model AMG GT S.


Pored posebnih 20-inčnih felgi (ADV.1) s kojima je zamijenjen AMG-ov standarni komplet, CB je automobil opremio nekolicinom karbonskih karoserijskih elemenata uz koje supersportski Coupe, definitivno, stoji rame uz rame s modelom GT R.


Za prozirni dio dugog prednjeg poklopca motora u CB-u su inspiraciju pronašli u rješenju koje je Chevrolet implementirao na aktuelnoj Corvetti ZR1, ali suštinski detalj u cijeloj priči i dalje je AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor koji, uz modifikovan izduvni sistem i rekalibriranu centralnu upravljačku jedinicu, u ovom slučaju razvija 630 konjskih snaga i 807 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je 45 konjskih snaga i 107 Nm više od potencijala koji se nudi uz AMG GT R koji od 0 do 100 km/h stiže za 3,6 sekundi i razvija 318 km/h.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.