x

CRNA GORA PAKAO ZA SRBE! Sudija napala djevojku iz Srbije pa je lažno optužili! Uhapsili je i hitno prebacili u ozloglašeni zatvor Spuž, prijeti joj pet godina zatvora!

Crnogorska policija uhapsila je mladu Beograđanku Saru Vidak (20), nakon što ju je sudija Suda za prekršaje u Kotoru Jelena Stanišić lažno optužila za napad! Naime, iako je sudija Stanišić verbalno i fizički nasrnula na Srpkinju u zgradi suda, sudija je shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak nju napala.

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila nevinu Beograđanku, poslije čega joj je u montiranom procesu, kao najvećem neprijatelju države, određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor. Na teret joj stavljaju krivično djelo napad na službeno lice, za šta je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Inače, riječ je o državljanki Srbije i Kanade, koja je studentkinja dva beogradska fakulteta.


U crnogorskim medijima odmah se povela snažna kampanja u kojoj je mlada, nevina Srpkinja žigosana, a njen izmišljeni napad predstavljen kao atak na cjelokupnu crnogorsku državu. Istovremeno sudija nasilnik je predstavljena kao žrtva, iako je više nego očigledno da je ona jedini krivac za incident.


Inače, sve se dogodilo kada je Sara sa svojim momkom došla u Sud za prekršaje da plati saobraćajnu kaznu, zbog bezazlenog čukanja na parkingu. Policija ih je uputila da se jave sudiji Stanišić. Međutim, sudija Stanišić se ponašala drsko i izbacila ih je iz kancelarije, a primila ih je tek pošto su treći put došli sa policajcem sa uviđaja. Tada im je odredila kaznu od 90 eura, a Sarin dečko je prihvatio da plati i sve riješi, iako nije bio kriv, samo da završi što prije. Međutim, kada su izašli iz sudnice, vidjeli su da je u rješenju napisan pogrešan broj tablica. Pitali su kako da se to ispravi, da bi mogli da plate kaznu, i opet su ih uputili na sudiju Stanišić. Sudiju Stanišić su sreli ispred sudnice i pitali je koja je procedura da se ovo ispravi, kako bi platili kaznu.


Sudija Stanišić je počela da histeriše i da ih tjera i viče im "m*rš odavde", a potom je uhvatila mladu Saru za ruku. Sara je istrgla svoju ruku i pitala sudiju zašto je hvata. Kada je sudija shvatila šta je uradila, i da je Sara može optužiti za napad, počela je da se dere: "Napad, napad, hapsite ih!".


Ovaj događaj nastavak je neprijateljske politike prema Srbima u Crnoj Gori. Podsjetimo, prije samo mjesec dana kćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu u divljačkoj vožnji pregazila je momka i djevojku iz Srbije, usmrtivši mladića na licu mjesta, dok je djevojka zadobila izuzetno teške povrede. Međutim, u crnogorskim medijima ovaj događaj je bio od daleko manjeg značaja, jer o njemu gotovo da nisu ni pisali, dok je slučaj Sare Vidik glavna tema u svim novinama i na televiziji.


U hajku na djevojku iz Srbije uključili su svi državni organi Crne Gore i mediji koji traže najstrožu kaznu za Saru Vidak. Tako je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica osudila navodni napad na sudiju Jelenu Stanišić, i "izrazila uvjerenje da će državni organi Crne Gore procesuirati i sankcionisati vinovnika ovog ponašanja", a u tome je podržao i potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, kao i Udruženje sudija.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.