x

Crvena jabuka koncertom ispred Vječne vatre zatvorila novogodišnji program u Sarajevu! (GALERIJA)

Kultni bend Crvena jabuka, predvođen Draženom Žerićem Žerom, sinoć je brojnoj publici u centru Sarajeva priredio svojevrsnu reprizu novogodišnje proslave koja je trajala sat i po.

Koncert na otvorenom održan je na pozornici ispred Vječne vatre i okupio je na hiljade fanova koji su se zaželjeli starih hitova legendarnog benda osnovanog upravo u Sarajevu, koji se decenijama prije probio u sam vrh regionalne muzičke scene.

 

Svirka je počela u 21 sat, a saobraćaj je u ovom dijelu grada za to vrijeme bio obustavljen. Kao predgrupa je nastupila Ina Hamzić sa bendom Open Mind Group i oni su zagrijali dlanove i grla mnogobrojne publike.

 

Žera je koncert otvorio pjesmom ``Tvoga srca vrata``, a potom su se nizali poznati stihovi ``Bježi kišo s prozora``, ``Ako ako odeš ti``, ``Ne govori više``, ``Dirlija``, ``Jazz.ba``..., a pjesmu ``Nekako s proljeća`` posvetio je Kemalu Montenu.

 

Uprkos hladnom vremenu i slaboj kiši koja je povremeno padala publika je pjevala uglas sa Žerom, a od Vječne vatre pa sve do Centralne banke i dalje niz Titovu ulicu plesali su i zabavljali se posjetioci svih godišta.

 

Ova treća muzička večer na otvorenom u Sarajevu označila je kraj produženog novogodišnjeg programa u organizaciji Gradske uprave Grada Sarajeva, uz finansijsku pomoć Vlade KS i četiri gradske općine.

 

Nakon prošlogodišnjeg spektakla uz Dinu Merlina, Sarajevo je ponovo bilo centar zabave u regiji zahvaljujući neprikosnovenoj zvijezdi Zdravku Čoliću, a sinoćnji koncert Crvene jabuke zaokružio je ovu veselu priču koja je u Sarajevo privukla ogroman broj turista.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.