x

Crveni ruž je najmoćnije žensko oružje: Kako da izbjegnete greške pri nanošenju

Crveni ruž je simbol ženstvenosti i zavodljivosti, i često je sam po sebi toliko efektan da vam nije potreban nikakav dodatni aksesoar.

Dugo se vjerovalo da je crveni ruž prejak za dnevno nošenje i da djeluje previše erotski. Jedna anketa se tako nedavno pozabavila time kako crveni ruž djeluje na okolinu. Rezultat je pokazao da su žene koje nose crveni ruž samouvjerenije – ili makar tako djeluju drugima. Čak 92,2 posto ispitanih žena različitih zanimanja priznalo je da je crveni ruž za usne na poslu sasvim prihvatljiv, a 46,6 posto smatra da je crveni ruž dobar izbor i za poslovne razgovore, prenosi avaz.ba.

Međutim, da biste najmoćnije žensko oružje iskoristili kako treba, važno je znati kako se pravilno koristi. Zato vam danas donosimo najčešće greške koje su moguće prilikom nanošenja crvenog ruža i kako da ih izbjegnete.

Nedovoljno hidrirane usne

Iako je većina ruževa novije generacije sama po sebi hidratantna, dodatna hidratacija neće naštetiti, posebno ako sjedite u klimatiziranoj prostoriji. Zato stručnjaci savjetuju da prvo nanesete gusti sloj balzama za usne, malo sačekate prije nego što ga skinete maramicom, pa tek onda nanesete ruž.

Izbjegavanje pilinga

Svakodnevno treba raditi piling usana sa peškirom ili mekom četkicom za zube, pri tome vodeći računa da ne oštetite kožu, a zatim nanesite balzam ili kremu. To je posebno važno ako volite mat karmine.

Neodgovarajuća nijansa olovke za usne

Tamnim olovkama je odzvonilo. Koristite olovke nude boje koje usne čine vizuelno većima ili olovku u boji ruža.

Preskakanje baze

Ako želite da izbjegnete crveni karmin po zubima i obezbijedite da vam ruž bude postojan, prije nanošenja na usne stavite bazu. To može biti i bb krema ili mineralni puder. 

Tehnika nanošenja

Bilo da ste navikli da ruž nanosite prstima ili četkicom uvijek ga stavljajte od sredine ka ivicama usana.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.