x

Crvenim tepihom SFF-a prošetala ekipa filma "Ljubav 1. pas"! (GALERIJA)

Četvrte noći 24. Sarajevo FIlm Festivala crvenim tepihom je u drugom terminu prošetala ekipa filma "Ljubav 1. šas" rumunskog reditelja Florina Serbana. Tu je bila i bugarska glumica Irmena Čičikova koja je ostvarila ulogu u filmu “Bez dodira” koji je danas prikazan u sklopu programa "U fokusu".

Ekipa filma "Ljubav 1. pas" je predvođena rediteljem Florinom Serbanom pozdravila okupljene građane na Festivalskom trgu uoči svjetske premijere ovog filmskog ostvarenja.


Lilm "Ljubav 1. pas" je priča o drvosječi Simonu koji živi u potpunoj osami sve dok jednog dana u šumi ne pronađe neku ženu, pretučenu i gotovo bez svijesti. Odnosi je u svoju kolibu, hrani je, oblači, previja joj rane, štiti je. I prije nego shvati šta se dešava, prije nego što se može zaštititi ili pobjeći, Simon je uvučen u igru iz koje nema izlaza: zaljubljuje se. Zatim je zaključava, navodno kako bi joj dao priliku da se oporavi. A kada ona pokuša pobjeći, Simon je prisiljava da se vrati. Shvativši da su motivi njegovih postupaka očigledni, a sami postupci neuspješni, Simon doživljava napad bijesa i bježi. U igru se uključuje uljez, stranac, koji je učini realnom i tako je kvari.

Film se takmiči za nagradu Srce Sarajeva za najbolji igrani film.


Foto: Edin Bičo/Ekskluziva.ba
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.