x

Crvenim tepihom SFF-a prošetao Dragan Bjelogrlić sa ekipom serije "Senke nad Balkanom"! (GALERIJA)

Ekipa serije "Senke nad Balkanom 2" koju je režirao Dragan Bjelogrlić prošetala je crvenim tepihom četvrte večeri Sarajevo Film Festivala. Njima se pridružila i ekipa "Otvorena vrata" mladog albanskog reditelja Florenca Papasa.

Dragan Bjelogrlić , reditelj serije "Senke nad Balkanom 2"koja je  pretpremijerno biti prikazana u Cinema Ciyju, kazao je kako je Sarajevo Film Festival prepoznao značaj domaćih serija.

"Prije dvije godine smo ovdje predstavili 'Senke nad Balkanom'. SFF je bio za nas vrlo taličan, poslije toga su uslijedili samo uspjesi. Moje ambicije su bile da napravimo nešto što odskače od uobičajenih produkcija. Nisam gajio optimizam da će to biti tako dobro prihvaćeno, ali to se desilo", rekao je Bjelogrlić.


Bjelogrlić je kazao i kako se ne opterećuje očekivanjima jer, ističe, ko je volio prvi dio serije "Senke nad Balkanom" voljet će i drugi dio. Otkrio je kako ćemo u novoj sezoni vidjeti nove likove, kao i da je prisutno malo više politke nego u prvoj sezoni. Ulogu u seriji je, između ostalih, ostvarila Nataša Ninković.

"Drago mi je što sam ovdje na tako važnoj godišnjici. Još uvijek nisam pogledala seriju, ali bila sam veliki fan prve sezone i drago mi je što sam pojačanje u novoj sezoni", rekla je Nataša Ninković.


U novoj sezoni ove popularne serije gledat ćemo i Gorana Bogdana koji je rekao kako je saradnja s Bjelogrlićem bila sjajna.

Crvenim tepihom prošetala je i ekipa filma "Otvorena vrata" mladog albanskog reditelja Florenca Papasa.

"Nadam se da će film biti dobro prihvaćen. Večeras je u Sarajevu svjetska premijera, a u Albaniji ćemo ga prikazati tek u septembru i tada će krenuti prikazivanja širom naše zemlje", kazao je Papas.

Uloge u ovom filmu ostvarili su: Luli Bitri, Jonida Vokshi, Maxwell Guzja, Sotiraq Bratko, Guljelm Radoja, Elidon Aliko, Visar Vishka, Jorgaq Tushe, Andi Begolli.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Foto: Mirnes Mašić/Izvor: Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.