x

PODVODNI MUZEJ

Čudesna "bića" ispod površine koja mogu pomoći u spašavanju plave planete

Skulpture koje nose snažnu poruku pronaći ćete nedaleko od obalnog grada Taunsvila

Skulpture koje nose snažnu poruku pronaći ćete nedaleko od obalnog grada Taunsvila, a iza njih stoji britanski umjetnik, kipar, profesionalni fotograf i aktivista za zaštitu okoliša Džejson Tejlor (Jason Taylor).


Nestvarno lijepo

Zagrebete li, ili u ovom slučaju – zaronite, ispod površine, možete pronaći predivne stvari, kao što je nestvarno lijepi svijet skulptura u Muzeju podvodne umjetnosti u Australiji, čija je uloga potaknuti stvaranje morskog života, piše Dnevnik.hr.


Muzej u koji se ulazi s maskom i perajama na morskom dnu ima umjetnička djela izrađena od materijala koji je sličan kamenu i ojačan nehrđajućim čelikom. Osim što su nevjerovatno lijepe, skulpture imaju ulogu zaštitnica grebena jer će se na njima, s vremenom, nastaniti morski stanovnici.


Skulpture zajedničkog naziva ''Ocean sentinels'' već je prekrio tanak sloj zelenih algi, a ondje se vrzmaju i jata riba, kao i morske zvijezde. Površina i oblici umjetničkih djela posebno su osmišljeni kako bi privukli novi život, a s vremenom će koralji i spužve promijeniti njihov izgled.


Zagrijavanje mora

Zbog zagrijavanja mora koje prijeti brojnim vrstama, Muzej podvodne umjetnosti u Australiji ima ulogu čuvara okoliša koji posjetioce poučava kako možemo produžiti život jedinom domu koji imamo.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.