x

Čudesni gradić u srcu Italije: Idealna baza za istraživanje Čizme u svim smjerovima

Slavan po kućama od crvenih cigli, ovaj gradić smjestio se točno u srcu Italije, a iako ima nešto manje od 1500 stanovnika, evo nekoliko razloga zbog kojih bi se u njemu isplatilo provesti koji sat...

Italija nisu samo svima poznati i slavni gradovi – Rim, Firenca, Venecija, Milano i ostali. Italija su i mala prekrasna mjesta, manje poznati gradovi za koje 99 posto nas nikad nije čulo, a ipak, kad ih nekim slučajem posjetimo, razvučemo osmijeh od uha do uha.

Jedan takav smjestio se upravo u regiji Umbriji, a „odaziva“ se na ime Monteleone d'Orvieto. Slavan je po kućama od crvenih cigli, smjestio se točno u srcu Italije, a iako ima nešto manje od 1500 stanovnika, evo nekoliko razloga zbog kojih bi se u njemu isplatilo provesti barem koji sat.

Što vidjeti

Gradić je sagrađen u 11. stoljeću, kao utvrda za branjenje od neprijateljskih napada. U 17. stoljeću prilično je nastradao u ratnom sukobu, no srećom, i danas postoje znamenitosti koje u njemu možete vidjeti. Jedna od njih su svakako ostaci srednjovjekovnih zidina, uključujući sjeverna vrata. Tu je i crkva apostola Petra i Pavla, a isplati se popeti i na Veliki toranj, s kojeg puca pogled na Umbriju, Toskanu i Lacij.


Gdje jesti

Iako malo, kao i svako mjestašce u Italiji, i ovo nudi finu klopu. Posjetite vinski bar Seven Cafe, kušajte njihove bruschette, ali i neko jelo s tartufima. Druga opcija je L'Ape Regina, restoran koji će vas uređenjem vratiti u prošlost, ali jest ćete fino i slatko. Ako se odlučite na duži boravak u Monteleoneu, za ostale obroke morat ćete otići u obližnja mjesta, a ovaj gradić može odlično poslužiti kao baza za istraživanje Italije u svim smjerovima.

 

Gdje spavati

Ako baš želite osjetiti Italiju, točnije Umbriju, i spavati na starom imanju pod hladom i mirisom borova, onda je za vas pravo mjesto Gli Ulivi. Iako noćenje nije najjeftinije na svijetu (soba s doručkom stoji oko 1500 kuna), priroda opravdava svaku lipu. U sklopu smještaja nalazi se bazen, pa tko zna, možda baš to mjesto odaberete za polaznu točku prilikom razgledavanja Umbrije, obližnje Toskane...


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.