x

Španac slavio nakon velike borbe

Čudesni Nadal okrenuo i Tsitsipasa, ali više ništa nije do njega

Rafael Nadal pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa sa 2:1, po setovima 6:7, 6:4 i 7:5 u meču trećeg kola grupe Andre Agassi na završnom Masters turniru u Londonu.

Prvi set donosi odličan servis sa obje strane. Nijedan teniser nije dopustio protivniku break šansu, pa se osvajač prvog seta odlučivao u tie-breaku. Tamo se bolje snašao grčki teniser. Igrao je zaista sjajno i osvojio je ovaj dio igre sa 7:6 (7-4).

U drugom setu Nadal kreće žestoko. Konstantno je vršio pritisak na servis protivnika, ali je propuštao break šanse koje mu je Tsitsipas konstantno nudio.

Ipak, nakon tri propuštene šanse u devetom gemu drugog seta konačno je uzeo servis rivalu. Došao je do 5:4, a zatim je servisom osvojio set sa 6:4 i izjednačio je meč na 1:1.

Odlučujući treći set ponovo donosi fantastičnu igru Rafe Nadala. Vidljivo je bilo da Španac ima veliku želju za pobjedom, ali je Tsitsipas sa druge strane također želio sa svim pobjedama da se plasira u polufinale.

Ponovo je viđena velika borba. Nadal je propuštao break lopte kojima bi lagano završio posao, pa je Tsitsipas konastantno ostajao u igri.

Međutim, u 11. gemu trećeg seta Španac je pokazao zašto je svjetski broj jedan. Čudesnim tenisom je došao do breaka, a zatim je na svoj servis došao do osvajanja trećeg seta sa 7:5 i pobjede od 2:1.

Ipak, plasman u polufinale Mastersa Nadal nije osigurao ovom pobjedom Za to mu je potreban trijumf Daniila Medvedeva nad Alexom Zverevom, a taj meč na programu je od 21 sat.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Najbolje ponude za muškarce! Lijepe djevojke čekaju vas u različitim pozama ---- www.djevojke.na.to