x

Ćuftice u paradajz sosu za ručak

Spustiti ćufteta i još malo kuhati na tihoj vatri.

Sastojci: 300 g mljevenog mesa, 2 kašike brašna, 3 – 4 čehna bijelog luka, 1 glavica crnog luka, 1 propasirana mrkva, malo sjeckanog peršuna, 2 kašike suhog začina, ulje, biber, 0,5l soka od paradajza, so, 1 jaje.


Priprema:

1. Od mesa, isjeckanog crnog luka, mrkve, peršuna, jajeta i suhog začina napraviti ujednačenu masu. Praviti ćufteta, uvaljati u brašno i pržiti na zagrijanom ulju.

2. Pržena ćufta ostaviti na toplom, a na istom ulju propržiti izgnječen bijeli luk i 100 g brašna. Zatim naliti sokom od paradajza i pustiti da se malo prokuha. Spustiti ćufteta i još malo kuhati na tihoj vatri.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.