x

Cupra Born osvojio pet zvjezdica na NCAP testu

​Cupra Born, prvi 100% električni model ovog brenda, svojim emotivnim dizajnom i odličnim performansama, tokom testiranja bezbjednosti Euro NCAP-a, dobio je ocjenu 5.

To je veoma značajan rezultat za model Born koji se pridružio modelima Formentor i Cupra Leon, takođe nosiocima pet zvjezdica, naglašavajući da je Cupra brend posvećen proizvodnji vozila maksimalne bezbjednosti.

Ovaj uspjeh modela Cupra Born je moguć zahvaljujući širokom spektru sigurnosnih sistema koji uključuju: autonomno kočenje u slučaju opasnosti, prepoznavanje saobraćajnih znakova, Travel Assist, Light Assist...Pored toga, Born ima sedam vazdušnih jastuka, uključujući standardni prednji centralni vazdušni jastuk, Front Assist sa detekcijom za pješake, bicikliste i vozila i mnoge druge asistencije.


Rezultati Cupra Born-a u svakoj testiranoj oblasti imaju veoma visok procenat uspješnosti, po strogim standardima EURO NCAP-a, što ga čini jednim od najbezbjednijih automobila na tržištu.


"Cupra se trudi da unese emocije u svijet e-mobilnosti i najviše bezbjednosne standarde na tržište", izjavio je dr Werner Tietz, izvršni potpredsjednik za istraživanje i razvoj u Cupra-i. "To smo ranije dokazali sa modelima Formentor i Cupra Leon, a sada smo nastavili našu posvećenost bezbjednosti sa modelom Cupra Born", prenosi b92.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.