x

Zvijezda Warriorsa imala temperaturu

Curry je bio prvi testirani igrač u NBA ligi: Pomislio sam 'hoće li se ovo zaista desiti?'

Sedmicu dana prije nego što će prekinuti ligu, NBA je počela da testira sve igrače na virus Covid-19.

Zanimljivo, zvijezda Golden State Warriorsa i jedna od najvećih zvijezda lige Steph Curry bio je prvi testirani igrač. Otkrio je to u kolumni za "Time".

On se u martu vratio na košarkaški teren nakon nekoliko mjeseci pauze zbog povrede šake. Dan nakon povratničke utakmice, dobio je groznicu. U to vrijeme Covid-19 širio se širom svijeta. Curry je preuzeo mjere predostožnosti odmah.

"Mart šesti. Tada je sve počelo biti realno. Noć prije odigrao sam svoju prvu utakmicu u NBA poslije povrede, a glasine o tome kako će virus uticati na košarku su kružile širom lige", piše Curry u kolumni i nastavlja: "Te noći osjećao sam se loše, a temperatura mi je bila visoka i rasla je. Pomislio sam: ‘Da li je moguće, da li se ovo zaista može desiti?’".

Srećom, test je bio negativan ali ostavio je težak psihički udarac.

"Bio sam prvi NBA igrač koji je testiran. Sreća je da je test bio negativan. Ali čitavo iskustvo me je zaista uzdrmalo".

Sljedeće sedmice, nakon niza testiranja, NBA liga utvrdila je prvi pozitivan slučaj. Bio je to centar Utah Jazza Rudy Gobert. NBA liga je tog 11. marta prekinuta takmičenje.

Nakon toga zabilježeno je još nekoliko pozitivnih slučajeva kao što su Rudyjev saigrač Donovan Mitchell, zvijezda Brookyn Netsa Kevin Durant i još neki drugi. Srećom, u međuvremenu svi su se izliječili.

Pandemija koronavirusa još uvijek hara svijetom i još nije poznato hoće li NBA liga biti nastavljena ove sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.