x

Da li je “super single” status baš tako super?

Omiljene serije i filmovi osim što nas vežu za omiljene junake i pružaju nam zanimljive priče sa kojima se lako poistovjećujemo, često nam daju i nove izraze koje sa zadovoljstvom usvajamo. Tako nam je, na primjer, serija “Seks i grad” dala izraz “he's just not that into you”, “Uvod u anatomiju” pokazala nam je da možemo imati “našu osobu”, a “Bolje stvari” nam je ponudila novi koncept “super single”.

Zvuči kao nešto zbog čega biste željeli da budete single? E pa upravo to i jeste poenta ove fraze. Kako da budete slobodni i zadovoljni bez težnje da odmah uletite u zagrljaj veze!

Kako bismo vam bolje dočarali ovaj novi ljubavni izraz, opisaćemo vam radnju serije odakle je potekla nova fraza. Sam je single mama koja ima tri kćerke i naravno da joj je na donjoj listi prioriteta da nađe srodnu dušu, dok su sve ostale životne preokupacije na prvom mjestu.


Kako prolaze sezone i epizode, njen ljubavni život djeluje kao da je negdje u pozadini iako redovno ima seks, uživa u svakom trenutku svog života, ali brak i muškarci joj jednostano nisu must have! U jednom trenutku čak joj i drug upućuje rečenicu “Oh dušo! Mi smo super single, zaista uživamo u našoj samoći”, gdje nam je ustvari jasnije kako je super osobama u super single statusu.


Ako bolje i dublje razmislite o ovom konceptu shvatićete da je glavna poruka ove rečenica zapravo ta da uživate u svom statusu kakav god on bio. Biti single zaista može biti super, ako iskoristite taj period da uživate, opustite se i ne razmišljate kako da po svaku cijenu promijenite u “in the relationship”.

Svrha samoće nije da je što prije promijenite, već da je prihvatite i zavolite. Zapamtite da ko ne zna da bude sretan dok je single, neće potpuno moći da bude zadovoljan ni dok je duo! Saglasne ste super single djevojke?


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.