x

Da li je zajednički račun u banci dokaz ljubavi?

Buket ruža, večera uz svijeće ili omiljene pjesme nisu više bitni. U svijetu romantike ništa ne dokazuje ljubav kao zajednički bankovni račun, tvrdi se u novom istraživanju.

Zajednički bankovni račun pokazuje da parovi koji žive zajedno imaju jaku vezu i više su posvećeni jedno drugom.


Istraživanje je otkrilo da parovi koji nisu vjereni i žive zajedno, a imaju zajednički račun, imaju jaku i stabilnu vezu. Istraživanje su sproveli psiholozi Univerziteta u Ajovi, koji tvrde da ključ uspješne veze leži u tome da parovi upravljaju svojim novcem.


Istraživači su intervjuisali više od 900 mladih muškaraca i žena koji žive sa svojim partnerima. Pitanja su bila poput: “Koliko ima izgleda da vaša veza bude dugovječna?” ili “Koliko ste posvećeni vašoj vezi?”.









Rezultati su pokazali da su parovi koji žive zajedno, imaju zajednički račun i nemaju planova da se vjenčaju jednako sretni kao i oni koji žive zajedno i planiraju vjenčanje. Ipak, parovi koji imaju razdvojene račune imali su i lošije rezultate u ovom istraživanju.


“Kada parovi imaju zajednički račun, ne samo da unapređuju svoju imovinu zajednički i donose zajedničke odluke, već stvaraju ekonomsku zajednicu sa identitetom ‘mi'”, navodi se u saopštenju istraživačkog tima.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.